Kan de volle maan de oorzaak zijn van hoe jij je voelt?

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er zijn genoeg mensen die menen dat hun stemming beïnvloed wordt door een volle maan. Ze hebben een dag tot drie dagen voor een volle maan last  van sterke emoties en zijn moe. Op de dag van de volle maan tot drie dagen erna zitten ze juist vol met energie.

Is het waar dat een volle maan je beïnvloed? Zowel emotioneel als lichamelijk?

Het is nooit bewezen, maar ik vraag mij ook af of er onderzoek naar wordt gedaan. Wel is het zo dat we, zeker in de westerse wereld, vaak totaal niet meer in verbinding staan met de natuur. Opgesloten in onze huizen, kantoorpanden en winkelcentra mogen we blij zijn dicht bij een park te wonen, zodat we af en toe nog een rijtje bomen zien. Zeker met koud weer blijven we liever binnen dan dat we een wandeling gaan maken.

Niet alleen hebben we weinig binding met de natuur, het komt ook veel voor dat we geen binding met ons lijf hebben. We zitten vast in ons hoofd en vergeten vaak dat we ook een lichaam hebben waar we naar zouden moeten luisteren. Misschien is dat ook zo met de natuur. Voelen we zeker het effect van de maan maar zijn we er niet bewust van.

HSP en de volle maan.

Ben je hooggevoelig? Dan zou je extra gevoelig kunnen zijn voor de stand van de maan. Slechter slapen, omdat je veel energie hebt of je niet lekker in je vel voelen doordat rond de volle maan emoties sterker worden komt nogal eens voor.

De volle maan van 21 januari 2019

De volle maan van 21 januari 2019 is een bijzondere volle maan. Het wordt een driedubbel spektakel wordt er geschreven in nieuwsberichten. Dat komt omdat er sprake is van:

  • Een volle maan
  • Een supermaan
  • Een bloedmaan

En dan zou de maan ook nog in het teken staan van het sterrenbeeld leeuw.

Dit zou allemaal kunnen zorgen voor sterke emoties. Zeker voor mensen die hooggevoelig zijn, in ieder geval dichtbij hun gevoel staan.

De maan van 21 januari 2019 is een maan die gaat over zuiverheid en helderheid. In contact staan met je verlangens. De maan zou kracht kunnen geven en focus op dat wat je werkelijk wilt. Dus of je er nu mee eens bent dat de maan effect heeft op je of niet, sta er eens bij stil.

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat de maan veel effect heeft, maar het tegendeel ook niet. Er zijn heel veel mensen die veranderingen merken. Misschien wel veel meer dan we denken, omdat mensen er niet over durven te praten. Bang om uitgelachen te worden of raar gevonden te worden. Ben je hooggevoelig dan is dat al lastig genoeg en lijkt het je zeker helemaal niks om het ook nog eens over de stand van de maan te hebben.

Volle maan in januari en jouw voornemens.

Het is wel een mooie gedachte. Zeker in januari om ruimte te maken voor jezelf. Om in je hart te kijken en te onderzoeken wat het is dat je misschien tegenhoudt om te gaan voor wat je wilt. Welke belemmeringen je hebt of juist tijd vrij te maken om eens aandacht te besteden aan wat het is dat je gelukkig maakt.

Of het nu waar is of niet, moet het wel “bewezen” worden dat de maan effect heeft op onze emoties? Is het werkelijk belangrijk dat wetenschappers zich ermee bezig houden en wat dan als blijkt dat het niet klopt of juist wel waar is?

Dat we een paar dagen de tijd nemen voor wat er binnen bij ons leeft. De tijd nemen om na te denken over onze wensen en dromen. Even stil staan en stoppen met rennen (vaak voor een ander) Is dat niet precies wat we kunnen gebruiken zo aan het begin van het jaar? Exact het moment dat velen zijn gestopt of nog niet eens zijn begonnen met hun goede voornemens.

Nu stilstaan is juist een perfect moment. Wat heb je al bereikt deze eerste weken van 2019? Heb je überhaupt iets gedaan aan jouw eigen wensen en dromen? Was het te druk om te beginnen of gaf je na twee dagen al weer op?

Doe eens gek en sta eens stil bij wat je wilt

Sta deze dagen daar eens bij stil. Pak gewoon pen en papier en schrijf het eens op. Laat je hart eens spreken want je hebt maar een leven en dat is toch te kostbaar om er nooit bij stil te staan? Mocht die volle maan van 21 januari je helpen voor meer focus en kracht zoals wel wordt geschreven dan is dat mooi meegenomen.

Misschien kan je ook even de tijd nemen hoe jij je voelt in de dagen rond deze volle maan. Niks mis mee om eens wat vaker te letten op jezelf. Het zou zo maar kunnen dat je tot de conclusie komt dat de maan inderdaad effect op je heeft. Het zou een geruststelling kunnen zijn, omdat je begrijpt waarom je zo slecht slaapt of je zo voelt zoals je voelt.